Auto importeren

Een auto importeren biedt vele voordelen. Wij nemen het hele traject van A tot Z uit handen! Meer informatie?

" Een hele mooie auto gekocht bij dit bedrijf. Van eerste proefrit tot aflevering perfect geholpen. Goede, open sfeer, uitstekende service. Auto werd perfect en heel vlot afgeleverd. "
Maarten van den Bos
Bemmel

Een auto importeren? Zo werken wij!

Om te beginnen zijn er natuurlijk tal van berichten te vinden waarom je absoluut GEEN importauto moet kopen. Natuurlijk spreken wij deze berichten niet tegen, er wordt helaas ook veel gerommeld in ‘autoland’. Gelukkig kan dat ook anders en durven wij vol vertrouwen te zeggen dat je bij ons WEL een betrouwbare en vooral kloppende (import) auto zult kopen. Met alle zekerheid, garantie en onderhoudswerkzaamheden die nodig zijn om de auto aan jouw wensen maar ook aan onze wensen te laten voldoen! Wij staan 200% achter onze auto’s! 

Betrouwbaar, persoonlijk, transparant! 

Naast de voorraad auto’s die je onder het kopje ‘Occasions’ vindt zoeken wij regelmatig auto’s die passen bij de wensen van onze klanten! Simpelweg omdat het aanbod van occasions in het buitenland veel groter is zal je met specifieke wensen absoluut meer kans van slagen hebben dan wanneer je alleen zoekt op de Nederlandse markt. Zeker voor klanten met een bijzondere ‘autowens’ is importeren in vele gevallen voordeliger en zal de ‘droomauto’ met de gewenste kleur, opties en motorvermogen in het buitenland te vinden zijn. Om inzicht te geven in dit proces hieronder een toelichting van de afzonderlijke stappen. 

Interesse? Neem gerust contact met ons op. Wij, Tim en Ton, informeren u graag!

1. Waarom een import auto kopen?

De voordelen voor op een rij:

– De prijs van een importauto ligt lager dan van een auto op de Nederlandse markt. Je betaald dus als klant meestal minder dan wanneer je eenzelfde auto bij een dealer in Nederland koopt.
– Duitse auto’s hebben meer opties en extra’s. Duitse auto’s zijn vanaf nieuw een stuk goedkoper dan een Nederlandse auto. Hierdoor kan een Duitser voor hetzelfde geld als een Nederlander een auto veel completer aankleden!
– De vijver van potentieel interessante auto’s is in het buitenland veel groter. Vooral wanneer u op zoek bent naar een niet doorsnee auto is het aanbod in Nederland klein. Op zoek naar een specifieke kleurencombinatie? Bijzondere opties gewenst? In het buitenland is deze auto te vinden.
– Duitsers zijn erg precieze mensen en hierdoor is een auto vaak volledig en volgens fabrieksvoorschrift onderhouden. Dat levert betrouwbare occasions op.
– Compleet inzichtelijk (schade) verleden. In Duitsland moet wettelijk verplicht worden vermeldt of een auto schade heeft gehad.

2. zoveel mensen, zoveel wensen.

We maken een afspraak om samen de wensen te bespreken.  Wat zoek je precies? Waar moet de gewenste auto aan voldoen qua opties en extra’s? Niet te vergeten en misschien wel het meest belangrijk, wat is het budget?

3. de zoektocht

Als we een goed beeld hebben van jouw wensen kunnen wij via ons internationale netwerk en tussen het grote aanbod op internet gaan zoeken naar een geschikte import auto. De gevonden auto’s zullen vrijblijvend aan je worden voorgesteld in de vorm van een offerte. In deze offerte ontvang je een volledig overzicht van de aankoopprijs, importkosten, BPM invoerbelasting, onze verdiensten en de waarde van een eventuele inruilauto. Daarnaast sturen we ook altijd een aantal impressie foto’s mee zodat je een goed beeld hebt van de auto waarover we het hebben.

4. autohistorie

Lijkt het erop dat de auto van je wensen in de vorm van een offerte in jouw mailbox is beland? Dan trekken wij de historie van de auto na. We vragen aan de hand van het chassisnummer ALLE (onderhouds)historie van de auto op bij onze Nederlandse dealercontacten. Is de historie van de auto duidelijk, zonder ontbrekende beurten of schade, in dit geval gaan wij (na jouwgoedkeuring) de auto ter plaatse keuren.

5. occasionkeuring

Hoe ziet zo’n keuring op locatie er uit:

1. Wij onderwerpen de auto aan een visuele keuring. Hierbij voeren wij bijvoorbeeld ook lakdiktemetingen uit om eventuele herstelde schade op te sporen. Daarnaast maken wij een inschatting van de visueel te beoordelen slijtagedelen zoals banden/remmen en onderhoudsintervallen zodat u als nieuwe eigenaar de te verwachte onderhoudskosten in beeld heeft.

2. Wij maken een uitvoerige proefrit. Met deze proefrit hebben wij de gelegenheid de auto naast het visuele aspect ook te beoordelen op waar deze voor bedoeld is; rijden! Door te rijden in de auto kunnen wij concluderen of de auto voldoet aan de eisen en kunnen wij eventuele gebreken constateren.

3. Na een grondige visuele en technische inspectie nemen wij ter plekke telefonisch contact met je op om de geconstateerde zaken door te nemen. Eventueel kunnen wij jou, op uw verzoek via foto’s of Facetime in real life laten meekijken met de bezichtiging!

4. Nadat alle zaken zijn doorgenomen en wij een advies hebben uitgebracht heb jij als klant zelf de keuze of de auto door ons wordt aangekocht! Je geeft dus zelf de ‘GO’ of ‘NO GO’.

5. Indien de auto door ons en u akkoord wordt bevonden regelen wij de financiële afwikkeling met de verkopende partij en het transport naar Nederland.

6.werkzaamheden

1. De auto wordt voor keuring bij de RDW (Rijksdienst Wegverkeer Nederland) aangeboden voor een importkeuring. Het papierwerk regelen wij.

2. De aangifte van de BPM (importbelasting) wordt door ons verzorgd en ingediend bij de Belastingdienst. Wij zorgen voor een vlekkeloze afwikkeling van de aangifte en betaling van de BPM.

3. De auto wordt voorzien van het onderhoud dat de desbetreffende autofabrikant voorschrijft. Daarnaast voeren we de onderhoudswerkzaamheden uit die door ons zijn geconstateerd tijdens het aankooptraject. Deze hebben we vooraf natuurlijk met jou als klant besproken. Hiervoor zie je in onze offerte ook altijd een bedrag gereserveerd staan zodat je achteraf niet voor onverwachte (extra) kosten komt te staan.

4. De auto wordt na alle onderhoudswerkzaamheden voorzien van een grote poetsbeurt van zowel binnen- als buitenkant.

5. Tenaamstelling. Voordat je de auto komt ophalen ontvang je het kenteken en de meldcode van de auto zodat je alvast kunt zorgen voor het afsluiten van een passende verzekering. Wij zetten de auto kosteloos voor jou op naam!

7. De kosten

Het is erg belangrijk om heldere afspraken te maken als het om geld gaat. In de offerte die je van ons ontvangt zijn alle kosten inbegrepen. Er komen dus NOOIT achteraf kosten bij! Betaling van de offerte is volledig vooraf zodat wij de financiële middelen in huis hebben om jouw droomauto aan te kopen. Mocht je een auto in te ruilen hebben dan is dit uiteraard geen probleem. Om een goede, marktconforme inruilprijs te maken is het van belang dat wij de auto ter plekke op ons bedrijf kunnen beoordelen voordat we een eventuele deal doen. Een zeker gevoel, voor zowel jou als klant als ook voor ons.

Contactformulier

Adres

Ton&Tim Automobielen Bedrijvenweg 14b 5388 PN Nistelrode

Email

info@tonentim.nl

Telefoon

T: +31 (0)412-820995